Skibuss Fagernes - Aurdal

Lørdager fram til påske og i påskeuka...

Visit Valdres - Pressemelding av 4. mars 2016

Skibuss til Valdres Alpinsenter

Nå blir det enkelt for både turister og fastboende å komme seg til Valdres Alpinsenter! Førstkommende lørdag starter prøveordningen for skibuss mellom Fagernes og Valdres Alpinsenter i Aurdal. – Vi er veldig fornøyde med at vi nå kommer i gang med denne prøveordningen, sier de entusiastiske initiativtagerne Helge Kvame fra JVB og Harald Kulhuset i Valdres Alpinsenter.

Alpint og langrenn
Skibussen starter å gå allerede førstkommende lørdag, og vil starte kl 0925 fra Fagernes Camping og kl 0930 fra Fagernes Skysstasjon, via Leira, Vestringsbyda, Aurdal v/kirka og opp til skianlegget, med ankomst kl 0955. Mellom palmesøndag og første påskedag fortsetter bussen til Danebu og Aurdal Fjellpark for de som vil utforske de flotte langrennsløypene.

Shoppingbuss
I samme periode kan de som befinner seg i Aurdalsåsen, bli med bussen tilbake til Leira eller Fagernes. – Vi ser for oss at denne ordningen også kan benyttes av gjester og hytteeiere i Aurdal som har lyst til å tilbringe noen timer på Leira eller Fagernes for å oppleve både shopping- og kulturtilbudet der, sier prosjektkoordinator Merete Hovi i Visit Valdres. – Dette er et supert initiativ som vil knytte overnattingstilbudet i kommunen og aktivitetstilbudet i Aurdalsåsen tettere sammen, fortsetter Hovi.

Samarbeid
Samarbeidsviljen har vært stor blant bedriftene langs ruta, og mange har blitt med på et spleiselag for å komme i gang. En av bidragsyterne, Thon Hotel Fagernes applauderer initiativet. – Vi har stor tro på skibussordningen og det vil gjøre det mye enklere for våre gjester å benytte seg av det flotte alpintilbudet i Valdres Alpinsenter, sier administrerende direktør Ellen Berntsen. Hotellet tilbyr allerede rabatterte heiskort til sine gjester. I tillegg til lokale bedrifter, Visit Valdres og Nord-Aurdal Utvikling, har prosjektet også fått støtte fra Oppland Fylkeskommune.

Rutetabell

Informasjon om rutetider og stoppesteder vil i første omgang ligge på www.jvb.no, www.valdres.no og www.valdresalpin.com samt på Facebook. I tillegg blir det laget egne informasjonsark som legges ut i resepsjonene til overnattingsbedriftene, på Fagernes Kjøpesenter, Amfi Valdres på Leira og på turistkontoret.

Varig ordning?
Dersom denne prøveordningen blir en suksess, er målet å ha en fast skibuss hver helg i vintersesongen samt i vinterferien og Påsken. – Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av tilbudet slik at dette på sikt kan bli en fast ordning, avslutter Helge Kvame og Harald Kulhuset.

 

Merete Hovi
Visit Valdres

Du kan se hele pressemeldingen fra Visit Valdres her...