Om Aurdal og Aurdalsåsen

Litt i overkant av 2 timer fra Oslo mot Fagernes ligger Aurdal, Aurdalsåsen og Valdres Alpinsenter.

Aurdal er dalføret syd-øst for Fagernes, dalen har fått navn etter elven i dette området.

I bunnen av Aurdal ligger idylliske Aurdalsfjorden med gode bade- og fiskemuligheter. Det tilbys båtutleie og flere aktiviteter på Aurdal Fjordcamping og Hytter.

I den øvre delen er gårdsbebyggelsen samlet på østsiden av dalen. Senteret i området er det lille tettstedet AurdalKirken står ved nordenden av "Aurdalsbyen".

Aurdal i Valdres - historie, trykk her...

Aurdalsåsen er kjent for sitt flotte turterreng med skiløyper helt til Beitostølen. Området har de senere årene blitt oppdaget som en naturperle som ligger i behagelig avstand fra østlandsområdet.

Den nye stamveien og flotte veier opp gjennom Valdres har også gjort sitt til at dette har blitt et attraktivt hytteområde. I de nyeste planene er det nå lagt til rette for over 500 nye hytter i området, og bygging av nye hytter og salg av tomter går unna i et forrykende tempo.

Området er preget av høyfjellsterreng og utsikten over den norske fjellheimen. Høyt oppe er det vidstrakt utsikt mot Hemsedalsfjellene og Jotunheimen.

Hyttene som har kommet de senere årene har alpinanlegget liggende rett utenfor hyttedøren. Skianlegget er et hyggelig og oversiktlig skianlegg, og passer for hele familien - selv den krevende alpinist.

Her finner du flere severingssteder, milevis med langrennsløyper, sykkelstier, fiskevann og kort avstand til Valdres Golf.

Følg E16 mot Fagernes, ta til høyre i Aurdal opp mot Danebu og Aurdal Fjellpark, her finner dere flere hytteområder.

 

Bomvei etter avkjøring i Aurdal

Bommen drives etter samme retningslinjer som Statens vegvesen, Veidirektoratet, bompengeavdelingen har bestemt. Takster og tilleggsavgifter har "Årsmøte for vegen" og Nord Aurdal Kommune vedtatt, jfr. Veglova kap. VII, Private vegar § 56.

Det er fire måter å passere bommen på.

 1. Betale med mynt, kr. 20,- for alle kjøretøyer hele året, (2 og 4 hjuls motorsykler og snøscootere kjører gratis).

 2. Passering kan betales med SMS som BELASTES MOBILREGNINGEN, tjenesten koster kr. 30,-, (se oppslag ved bommen) endringen skjer fra 05.04.2017.
  SLIK GJØR DU DET:
  1. Gjør klar tekstmeldingen med kode (B3P), mellomrom og skiltnummer (bilens registreringsnummer).
  2. Send meldingen til til 1988.

 3. Fra og med 26.09.2016 kan en passere ved bruk av bankkort: Visa og Mastercard gjennom bommen, denne tjenesten koster kr. 30,- som blir belastet kortet ved passering.

 4. Det kan benyttes kort (abonnement), alle turer vil da koste kr. 15,- pr. passering.  Anbefales!
  Mrk. Når det er noen få turer igjen eller kortet er tomt, sendes det mer penger til bankkonto: 6182.05.36192, så vil kortet bli oppdatert og kan brukes videre.
  Etableringskostnad kr. 150,- kommer i tillegg.

Kort (abonnement) kan bestilles via kasserer Per Arne Dale, 
- telefon +47 93 28 06 34, eller over epost; peradale@bbnett.no.

Kortet kan etter avtale hentes ut på Kiwi Aurdal.

Mrk. Forskuddsbetaling til bankkonto 6182.05.36192.

Det er i dag ca. 1650 slike kort i drift.

Tilleggsavgifter

Vegforeningen har innhentet nødvendig tillatelse fra Nord-Aurdal kommune til å kunne kreve inn bomavgift på vegen. Denne tillatelsen innbefatter også tillatelse til å kreve inn en tilleggsavgift på kr. 750,- pr. passering for de som blir tatt for å ha passert bommen uten å ha betalt bompenger.

Bommen er video overvåket hele døgnet.

 

Danebuvegen og dens historikk. Les mer...